Ik heb sinds kort een slowcooker en heb hier recepten voor nodig. Wie helpt me?

Ik kan me voorstellen dat normale recepten die in een half uurtje op tafel staan niet echt kunnen in zo'n ding, want het moet immers in 5 tot 8 uur compleet slow cooken.

Ik heb online wel wat dingen gevonden, maar ben voornamelijk benieuwd naar recepten uit eigen ervaring, ipv recepten die letterlijk uit een kookboek zijn overgenomen (en waar de lijst met ingredienten zo lang is dat ze al bijna een heel A4 papier in beslag nemen).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ingrediënten voor 2 personen 2 (magere) runderlapjes Een halve fles rode wijn 1 ui 150 gram sperzieboontjes 1 ongekookte biet of een winterwortel 1 afgestreken theelepel kruidnagelpoeder of 6 hele kruidnagels 3 stukjes foelie 4 knoflookteentjes 3 laurierblaadjes 6 jeneverbessen 2 takjes verse rozemarijn 1 theelepel zout (4-seizoenen)peper uit de molen (room)boter Hulpmiddelen Oven, slowcooker, schaal. Voorbereiding Marineer eerst het vlees met de groenten 24 uur in de koelkast voordat je dit gerecht in de slowcooker gaat bereiden. Je gaat als volgt te werk: Snij de ui, sperzieboontjes en de biet of de winterwortel in blokjes, kneus de jeneverbessen met het lemmet van een stevig mes en pers de knoflookteentjes uit. Doe het vlees in een passende schaal, schenk de wijn erover (het vlees moet geheel ondergedompeld zijn), voeg de groenten en kruiden toe, behalve het zout en de peper Dek af met huishoudfolie en laat marineren in de koelkast Bereidingswijze Week de slowcooker 20 minuten in water Haal het vlees nu uit de marinade en dep het goed droog met keukenpapier Strooi de theelepel zout uit over de beide rundvleeslapjes en peper het vlees naar smaak Schroei het vlees snel dicht in een weinig (room)boter in een koekepan op hoog vuur Bak het vlees tot het goudbruin wordt Blus de jus af met een beetje marinade Haal het uit de pan, laat enigzins afkoelen en snijdt het in blokjes van 5 cm Leg het vlees met jus in het bruine deksel van de slowcooker en giet de rest van het marinademengsel er overheen Plaats de slowcooker in het midden van de oven, zet de temperatuur op 120 graden en bereid het gerecht in 8 uur gaar Serveertips Proef de marinade vlak voor het opdienen, breng eventueel nog op smaak met zout en peper Verwijder de stukjes foelie, laurierblaadjes, takjes rozemarijn en de hele kruidnagels als je deze hebt gebruikt in plaats van kruidnagelpoeder Een smeuiige puree van aardappel, gekookt met een grof gesneden ui, wat zout en op smaak gebracht met een scheut (olijf)olie en 1 eetlepel vers gesneden peterselie maakt dikke vrienden met deze stoofpot!

Bronnen:
eigen recept

Het is heel eenvoudig om iets lekkers te maken, bijvoorbeeld deze: 1 kop couscous onderop een gesneden paprika een gesneden courgette een kopje bouillon (van tablet, of poeder) een kopje water enkele brokken tofu (of kip voor de vleeseter) handjevol cashewnoten peper (en zout evt.) naar smaak en zet het de slowcooker maar aan. Voor het serveren nog een handje met (platte) peterselie erover, en klaar! Lekker met een tomatensalade met bieslook en rode ui. Eet smakelijk! Oh ja, met de bouillon kan je natuurlijk ook verschillende smaken cup-a-soup proberen..

Een lekkere stoofschotel; Neem riblappen en kruidt ze met gemalen peper en haal ze door de bloem. Braad ze aan in braadboter in een braadpan op hoog vuur, temper het vuur en bak ze bruin. Haal uit de pan, leg opzij en bak nu een grof gesneden ui en knoflook in de braadpan. Leg nu de ui en knoflook in de slow cooker. Bak nu even stukken paprika en vleestomaten in stukken in de braadpan. Doe er stukken aardappel bij en laat zo`n 10 min. pruttelen. Doe alles nu in de slow cooker en leg het vlees er bovenop. Maak nu ½ ltr. runderbouillon van een blokje of uit een pot, doe hierbij een flinke scheut rode wijn of rode balsamico, Worchestershiresaus, chilipoeder, kruidnagelpoeder en zout. Giet de bouillonmix nu over de slow cooker inhoud en zet hem aan. Zet hem de eerste 2 uur op hoog, dan 4 uur op medium en nog 2 uur op low. Op deze manier zijn de aardappelen nog stevig en het vlees boterzacht. Het ligt aan je slowcooker, het kan ook korter of langer duren, in het begin even checken dus. Je kunt ook bijv. kippedrumsticks, of -carbonades eerst even aanbraden. Giet in de slowcooker; sojasaus, honing, geraspte verse gemer (of djahé of gemberpoeder) knoflook en het sap uit een blikje ananas en roer dit door elkaar. Doe het kipvlees erbij en meng ze door de saus. Deksel erop en zo`n 4 uur op 'hoog' koken. Doe er het laatste ½ uur de ananasstukjes bij. Haal de kip voor het serveren uit de slowcooker en bindt de saus met in wat water aangeroerde maizena. Giet de saus dan over de kip. Lekker met rijst!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100