Welke appelrassen buiten 'reinette' zijn heel geschikt om te stoven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn er nog een paar; Zoete Ermgaard Uitmuntende stoofappel eind okt hele winter Nederland Zoete Grauwe Holaart Uitmuntende potappel okt jan - feb Nederland ? Zoete Grauwe Reinette Eén der beste stoofappels okt dec - mrt Zeer oud Zoete Princesse Noble Goede stoofapppel

Bronnen:
http://library.wur.nl/speccol/fruitvrij/on...

Eén van de beste stoofappels is de "rode boskoop", de smaak is matig zuur en je kunt hem lang bewaren. Wil je een echte zoete stoofappel dan is er één die eruit springt en dat is de "Dijkmans", maar ook de "Sweet Caroline" is een zoetige appel. Perfect voor hete bliksem als zoet appeltje, samen met de goudreinette als zure tegenhanger. Als je ze kunt vinden, want ze zijn er niet zo vaak, dan is de Franse- of dubbele Bellefleur ook een erg goede stoofappel.

Een hele goede stoofappel is de Dijkmans zoet en de Boskoop.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100