Een overheerlijke Bacchus-fondue!
Lekker met varkenshaas, kipfilet, biefstuk en uiteraard zelfgemaakte sausjes. Stokbroodje erbij en smullen maar!
Eigen recept voor de Bacchus:
Anderhalve liter bouillion (getrokken van een groentebouillionblokje), 1 deciliter rode wijn, een hele ui, kruidnagels, sinaasappel, tijm, rozemarijn, peper, zout, knoflook, 2 eetlepels grandmarnier (alles naar eigen smaak uiteraard).
Eerst de bouillion maken. Zodra deze klaar is, doe je de ui, volgestoken met ongeveer 12 kruidnagels, en de door midden gesneden sinaasappel erbij. Dan de wijn, kruiden en knoflook toevoegen en dit alles een half uurtje op een laag pitje laten trekken. Let op: niet koken! Na dit half uurtje haal je de ui met de kruidnagels, de sinaasappeldelen en de knoflook uit de bouillion door middel van een zeef. Wanneer dit gedaan is, voeg je tot slot de eetlepels grandmarnier toe.
Eet smakelijk!