eettip voor eigenwijze peuter?

Mijn dochter zit weer in haar eigenwijze periode wat eten betreft. Volgens haar lust ze dan van alles niets ;)
Ik weet wel dat het erbij hoort, komt ook goed, alleen ben ik qua recepten even door mijn creativiteit heen.
Wie heeft er makkelijke snelle recepten? Heb geen oven, en met dit warme weer niet echt zin in koken. Thanks

Toegevoegd na 30 minuten:
Even voor de duidelijkheid, ze lust best veel alleen nu denkt ze het niet te lusten haha
En we eet wel brood of fruit dus zo erg is het ook niet. Was meer op zoek maar lekkere snelle receptideeën

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat je dochtertje betreft, niet te moeilijk doen. Ik ben mijn hele jeugd een lastige eter geweest, mijn ouders dwongen me toch te eten (met alle goede bedoelingen), ondanks dat het me tegen stond, vaak tot kotsens toe, daardoor heb ik nu nog altijd een eetprobleem. Dus straffen, met een bord op de gang zetten, zou ik niet doen. ,,Je bord leeg eten'' is ook zo iets, wat geeft dat nou als er wat blijft liggen, als je er niet z'n groot hangijzer van maakt dan zul je zien dat je kinderen met veel plezier aan tafel zitten en lekker leren eten zonder stress. Ik heb gezworen dat mijn kinderen nooit iets tegen hun zin in hoeven te eten, als ik iets nieuws had gekookt of iets wat ze niet graag lusten, dan spraken we af in ieder geval van alles 1 hapje en dan misschien nog eens een hapje, dat is dan te overzien voor ze, ze eten zelf en je houdt een prettige peuter aan tafel. Als er vrienden of vriendinnen van de kinderen mee eten en ik merk dat ze met ,,lange tanden'' zitten eten, of we eten iets onbekends, dan zeg ik altijd: Hier hoef je je bord niet leeg te eten hoor, als je het niet lust of je hebt genoeg gehad mag je bord laten staan. En dan zie je vaak een zucht van opluchting. Je dochtertje laten helpen bij het koken werkt ook vaak positief en is bovendien gezellig. Hier om het verhaal compleet te maken een overheerlijk recept, in een kwartiertje klaar. Tagliatelli koken, ondertussen bevroren doperwtjes bakken in ruim boter, hamreepjes toevoegen en een blikje uitgelekte champignons, kruiden met vers geraspte nootmuskaat en zout, pakje ongeklopte slagroom toevoegen en op een zacht vuurtje iets laten inkoken. Tagliatelli uit laten lekken en aan de mix in de koekenpan toevoegen en even goed doorwarmen. Op het bord geraspte kaas en eventueel nog nootmuskaat toevoegen. Gemakkelijk en heel lekker, succes.

Mijn mening: Gewoon eten wat de pot schaft, niks aanpassen aan die kleine, anders leert ze het nooit. Net zolang aan tafel laten zitten tot het op is, zelf lekker tv gaan kijken of iets wat zij graag zou willen doen. Het is niet leuk om te straffen, maar wel nodig. Nu ben ik een man en als man ben je daar misschien wat harder in, maar het werkt wel. Ik zeg alleen hoe ik het zou doen, he... uiteraard gewoon je eigen kop volgen. Succes. Toegevoegd na 18 minuten: Als mijn zoontje zegt dat hij iets niet lust, wat hij daarvoor wel heeft gegeten, zeg ik gewoon dat ie niet zo moet kletsen. Gewoon eten, anders straf.

Voor een moeder is het heel moeilijk maar als een kind niet wil eten dan heeft ze echt genoeg in het lichaam.Wanneer ze iets te kort komt pakt ze het vanzelf.Dat is haar of zijn natuur.Vaak leven de kinderen echt van de liefde die ze krijgen van hun ouders.Goed voorbeeld is eigenlijk als iemand verliefd is dat ze ook geen honger hebben.Tja liefde is heerlijk makend en volmaakt.

Gisteravond heb ik mijn 3-jarig kleindochtertje verse groenten laten eten, zonder dat ze dit door had. Zij weigert structureel groente te eten en dat is al heel lang zo. Gisteren liet ik haar en haar zusje kiezen wat er op tafel kwam. Natuurlijk werd het friet. Buiten met elkaar(kindermesjes) friet gesneden van nieuwe aardappels (gezellig en zo gebeurd!) Op het gas ondertussen een pan met diverse groenten : plakjes wortel, tomaat, broccoli, ui, paprika, bloemkoolstruikjes. Weinig water. Beetgaar koken. Met de staafmixer fijn - helemaal glad- maken (ook zo gebeurd) Dan een potje kant en klare satesaus erdoor, flink roeren, eventueel op smaak met wat ketjap maken. De friet ( even droogwrijven in een schone theedoek) moet 2 x gebakken worden.Liefst in olie, die niet oud en muffig is. Eerst ca 8 minuten, later nog eens zoiets, afhankelijk van hoe knapperig je het wilt. Bestrooien met een beetje zout. Wat vegetarische (of echte) kant en klare gehaktballetjes in de magnetron ; schaaltje ketchup en bakjes appelmoes. Het was een feestmaal. En best gezond, vanwege de groenten en het gebruik van nieuwe aardappels waar nog heel veel gezonde stoffen in aanwezig zijn. Die fijngemaakte groenten meng ik ook wel eens met pannenkoeken, trouwens. Over pannenkoeken gesproken: die zijn ook kant en klaar te koop, voor als je het echt eens enorm makkelijk wilt...

Gepureerde soep met een enorme hoeveelheid groentes erin! Dan ziet ze niet wat ze eet, en als je broodcroutons in de pan bakt, kun je haar de vormpjes laten kiezen. Geen zin in koken? Gazpacho is koude soep, die kan ook van fruit. Dan mag ze als hoofdgerecht lekker koude schotel of iets anders dat ze lekker vindt, omdat ze dan alles al binnen heeft! Onze kinderen (nu 7,5 - 9 en 10) hebben van jongs af aan met de pot meegegeten, en af en toe een extra serveertip maakte dat er ook alles in ging. Nu lusten ze (bijna) alles, maar het word allemaal zonder mopperen opgegeten. En ja, ik kook altijd, dus ik bepaal wat we eten. Maar zelf lust ik alles (als het maar goed is klaargemaakt), dus dat is gemakkelijk ;-) Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100