Gisteren kipfilet ontdooit, maar geen zin om te koken. Kan ik deze vandaag alsnog klaarmaken? Hij heeft al die tijd in koelkast gelegen.

Weet jij het antwoord?

/2500

laat 'm in de magnetron van binnen goed garen en daarna bruinbakken. Kip is n.l. nogal gevoelig voor salmonella.

Ja hoor, na een dag kun je dat nog wel eten. Goed doorbakken en vooraf even ruiken of het fris ruikt, dan is er niets aan de hand.

tuurlijk wel, niet garen in de magnetron, dan wordt hij droog

In stukjes snijden, goed bakken, verse groente erbij wokken, eventueel een sausje: prima.

alleen nog gebruiken als de kip nog niet uit de verpakking is geweest. Als je de kip op een schoteltje zonder verpakking een dag in de koelkast hebt laten liggen, kan er vanalles aan schimmels en bacterien opgekomen zijn. Als de kip nog in het plastic of andere verpakking van de winkel zit, zou ik zeggen: gewoon lekker bereiden, zoals altijd goed laten garen.

Ja hoor dat kan gerust. Ruik er wel even aan voordat je het bakt, maar als dat goed is kan je het gerust klaarmaken.

dat kan hoor.doe ik ook weleens,en ik leef nog

Geen enkel probleem! Wel even lekker kruiden en doorbakken. bv. in de roomboter en dan smullen maar.

Zolang de kip niet in het dooivocht heeft gelegen, niets aan de hand. Zelfs uit de verpakking, mits goed afgedekt en koel bewaard, kun je hem de volgende dag nog goed eten. Heeft hij echter in het dooiwater gelegen, spoel hem dan in elk geval onder heet stromend water af. Vertrouw dan op je neus en ogen. Bij een beetje twijfel, niet eten. Het dooiwater is nl. de grootste bacterien bron!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100