Hoelang kun je stoofperen in water laten alvorens ze te stoven?
Omdat ik alleen 'savonds meestal de tijd heb om ze te schillen en ze dan gelijk al kan stoven vraag ik me af of ze een nachtje geschild in water kan laten staan.
Of met 2, doe je 1 op kamertemperatuur onder water en 1 in de koelkast. Misschien een idee om ze eerst even kort te koken, zodat in elk geval eventuele schimmels en bacteriën doodgekookt zijn. Zelf kook ik stoofperen altijd maar net gaar, vind ik lekkerder dan dat hele zachte. Ze worden dan niet zo mooi rood, maar wel lekker. En dat kan ook gewoon met elke keer een kleine portie. Kwartiertje schillen, stuk of 6 peren in een pannetje, iets van drie kwartier pruttelen en klaar. Meestal eet ik dan de helft ervan nog dezelfde avond op en de rest de volgende dag. Paar dagen later schil ik dan weer een paar nieuwe peertjes.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.