Hoe vermijd je dat diepvriesspinazie met room zo waterig op je bord komt?

Mn spinazie is altijd heel waterachtig (biodiepvries met room, maar ik heb het met alle diepvriesspinazie). Ik maak m in de microgolf of in een kookpotje op het vuur.
Is er iets waardoor ik dit kan vermijden/verminderen? Zo is het niet erg lekker vind ik...

Weet jij het antwoord?

/2500

Tip: wat paneermeel toevoegen. Je kunt ook diepvriesspinazie zonder room kopen, dit verwerken zoals je gewend bent en tot slot naar smaak wat kruidenroomkaas toevoegen. Bij beide opties wordt de spinazie wat steviger. Succes!

Je kunt er wat allesbinder doorheen strooien, de spinazie zal dan zeker dikker worden.

Ik laat de spinazie altijd ruim van te voren ontdooien in de pan waarin ik het ga opwarmen. En voordat ik het ga opwarmen giet ik het overtollige vocht gewoon uit de pan. Dat scheelt enorm!

Spinazie is een natte groente en bij diepvriesspinazie à la creme is hij natuurlijk nog iets natter vanwege de room. Je kunt hem dan ook het beste niet eerst ontdooien, maar op laag vuur in een onafgedekte pan laten ontdooien. Eenmaal ontdooit, het vuur hoger zetten en de overmaat aan vocht zal ook meer verdampen. Is hij nog te nat naar je zin, wrijf dan 2 beschuiten tegen elkaar fijn boven de groente en roer dit erdoor, of neem een beetje paneermeel. Hierdoor wordt het vocht opgenomen en je proeft er niet veel van.

in een pan opwarmen zorgt ervoor dat er vocht kan verdampen maar ik neem aan dat je dat te lang vindt duren. Ik giet diepvriesspinazie na opwarmen altijd in een fijne zeef, ook al warm ik t in een pan op het fornuis op dan nog is er plasvorming op je bord, vandaar de zeef, wees niet bang dat de room dan wegdrupt, valt reuze mee, het water gaat als eerste.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100