Welke keukenmachine, foodprocessor, is geschikt om noten te pureren?

Noten pureren, malen, kan niet met elke keukenmachine. Welke is er geschikt voor en is de pasta er eenvoudig uit te halen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij de staafmixer heb ik een potje met messen die vlijmscherp zijn en de noten tot puree kunnen malen. Het eruithalen is eenvoudig, omdat ook de mesjes makkelijk uit te nemen zijn. Potje rechts in de afbeelding.

Toegevoegd op 30 december 2019 21:49: tekst

Eigenlijk voldoet vrijwel elke foodprocessor in het malen van noten. Ik heb zelf een 'oude' maar heel fijne keukenmachine de 'Braun' multipractic de luxe UK40. Ik denk dat hij zeker zo'n 30 jaar oud is maar hij werkt nog steeds perfect. Ik krijg er goed amandelmeel mee en een fijne notenpasta. Ik kreeg ooit een Magimix compact en die doet het net zo goed bij het noten malen. Noten malen gaat dus heel goed in een keukenmachine en voor kleinere hoeveelheden kun je ook het hakmolentje van je staafmixer gebruiken. Notenmeel of pasta maken in de blender gaat helaas niet lukken, die loopt onderin vast. En voor fijne notenmeel kun je het beste een koffiemolen gebruiken. Wil je van de noten een pasta maken, dan is het wel aan te raden om dit in een keukenmachine te doen. Het duurt best lang om een pasta te verkrijgen en hij moet relatief lang draaien. Een staafmixer wordt dan al snel te warm.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100