Waarom word je sneller misselijk van beslag dan van gebakken cake of taart?

Als ik de beslagkom uitschaap (vaak maximaal een kleine lepel), word ik al snel misselijk van het beslag. Van gebakken taart/cake helemaal niet, daarvan kan ik minstens een punt op. Hoe kan dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Van rauw beslag van een cake of rauw deeg voor taart, brood, pizza of koekjes ('cookie dough' of koekdeeg) kun je buikpijn krijgen of zelfs ziek worden. Dat komt omdat er in beslag rauw ei zit en daar kunnen schadelijke bacteriën in voorkomen zoals salmonella. Ook in het meel (of de bloem) kunnen schadelijke bacteriën voorkomen zoals E. coli. Als je een besmetting oploopt, zijn de symptomen mild in de meeste gevallen. Diarree is een veelvoorkomende klacht, maar in zeldzame gevallen kunnen de gevolgen ernstiger zijn, zoals bloedingen in de darmen of vermindering van de nierfunctie. Zelfs als het allemaal relatief meevalt, kan het je behoorlijk in beslag nemen. . Het gevaar van besmetting verdwijnt door het verhitten van het beslag.

Toegevoegd op 15 April 2022 05:47: tekst
Bronnen:
https://www.voedingscentrum.nl/nl/service/...
https://www.rtlnieuws.nl/gezondheid/artike...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100