Waarom zakt de bovenkant van mijn eigen gebakken brood iedere keer in?

Ik bak om de dag volkorenbrood in een broodbakmachine. Voorheen bakte ik witbrood en dat was altijd perfect maar om gezondheidsredenen ben ik op volkoren overgegaan.

Het volkorenbrood smaakt heerlijk, maar ieder brood zakt in aan de bovenkant. Ik heb het recept een beetje veranderd, iets meer gist, iets minder gist, minder vocht (dat ging helemaal niet) iets meer vocht, wat ik ook doe, het brood zakt in.

Iemand heeft enig idee wat ik kan veranderen? Ik kan het recept hier opschrijven. Vast bedankt.

Milli

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het brood is ingezakt er is te veel vocht gebruikt ; het deeg is te snel gerezen en tijdens het bakken is de gist uitgewerkt en vervolgens het brood ingezakt er is teveel suiker in het deeg aanwezig ; hierdoor is de gist te snel gaan werken en uitgewerkt voor het bakken ; de bovenkant van het brood lijkt op een krater

Bronnen:
https://www.molenaarsgilde.nl/bakadviezen/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100