Wat draagt het fruiten van de groente bij aan de smaak van (vegetarische) groentensoep?

In het recept van mijn zoete aardappel-paprika soep staat: doe wat olie in de pan en fruit de groenten gedurende 2 minuten. Daarna moet het water en de kruiden erbij en mag de soep een tijdje koken.

Maar wat is precies het effect van dat fruiten? Ik zie na 2 minuten niet zo veel verschil (en na 4 minuten ook nog niet). Groente is (natuurlijk) nog lang niet gaar, ook niet bruin gebakken (zoals bij het bakken van vlees), dus ik vraag me af wat het effect hiervan op de smaak is.
Is deze bereiding echt verschillend van gewoon alles in de pan, water erbij, beetje olie en dan gelijk koken?

Weet jij het antwoord?

/2500

De smaak wordt intenser als je de groenten eerst fruit in wat olie of boter. Maar als je het verschil niet proeft, of niet belangrijk genoeg vindt, kun je natuurlijk alles ook meteen koken - dat scheelt weer moeite....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100