Moet je ingevroren sperziebonen eerst ontdooien voor het koken?

Zo juist gelezen dat sperziebonen na blancheren ingevroren kunnen worden, maar om te eten moeten ze dan eerst ontdooid worden of koken in bevroren toestand.? Rode kool kook in vanuit bevroren situatie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kan ze koken in bevroren staat. Dit doe ik ook vaak. Je hoeft ze dus niet te ontdooien.

Kan allebei. Als je ze ontdooit en uit laat lekken in een vergiet: stoof ze dan aan in een beetje boter met een ui of een sjalotje. Als je ze niet ontdooit, kook ze dan terwijl ze nog bevroren zijn voor een paar minuten in een beetje water.

Bronnen:
https://weckenonline.eu/boontjes-invriezen...

Blancheren hoeft niet, even schoonmaken wel. Dan de vriezer in - in porties is handig - en zo is het meteen gebruiksklaar van uit de vriezer in de pan/wok.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100