hoe kan ik een koolhydraten-, boter-, ei-arme en suikerloze cake maken die wél echt naar cake smaakt?

Ik heb al heel internet afgezocht en oneindig vele recepten geprobeerd maar ik krijg het niet voor elkaar: een cake bakken zonder suiker (ook geen zoetstof of siroop of dergelijke) en kookhydraatarm. Tegelijk met zo weinig mogelijk (liefst geen) boter en ei. Als vervanger van suiker nam ik al wortel, banaan enz, als vervanger van boter nam ik al sojaroom, yoghurt met een snuifje kokosvet enz. Koolhydraatarm loste ik al op met havermeel (klein gemaakte havermout) en ik probeerde ook al amandelmeel.
Ik krijg echter ooit iets echt cake-achtigs, zoals die suikervrije en kookhydraatarme carrotcake die ik in de biowinkel vind (en die nu niet te koop is).
Mijn baksels gelijken eerder op broodpudding, zoiets wat je maakt met oud brood dat je te week legt. Ik zou echter eerder iets willen dat op wortelcake lijkt als ik wortel gebruik, maar dat lukt dus echt niet.
Wat is hier de truuk om dit toch voor elkaar te krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Na heel lang zoeken vond ik dit recept, waarin alleen de vanillesuiker niet voldoet aan de vraag. Die kun je vervangen door vanillepoeder. Wil je er een frosting overheen, dan de gezonde - maar eerst een vervanger zoeken voor de ahornsiroop (want ik neem aan dat die ook als suiker gezien wordt): https://lisagoesvegan.com/vegan-carrotcake/ 50 gr amandelmeel 30 gr boekweitmeel 40 gr kokosmeel 100 gr dadels, ontpit 1 banaan, in stukjes 50 ml amandelmelk 200 gr worteltjes, geraspt 40 gr rozijnen 1 tl koek en speculaaskruiden 1 tl vanille suiker ½ theelepel bakpoeder snufje zout Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Meng alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom. Snijd de banaan en dadels in stukjes en meng deze samen met de amandelmelk in een blender tot een gladde massa. Giet de massa in een aparte kom en meng hier de wortelrasp en rozijnen doorheen. (Maar bewaar wat wortelrasp om daar de cake mee te versieren). Vervolgens kun je de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten doen, zorg dat dit goed gemengd is. Vet een cakeblik of kleine springvorm (ca. 15 cm) in en doe het beslag hier in. Zet het vervolgens voor 50 minuten in het midden van de oven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100