Hoe maak je appelstroop? En hoe kun je appelschijfjes drogen?

We hebben dit jaar zóveel appels, dat er niet tegenaan te eten valt. Daarom wil ik eens iets anders proberen dan altijd maar appelmoes en appeltaart. Wie helpt?

Weet jij het antwoord?

/2500

1 kilo overrijpe appels 1 deciliter water OPTIONEEL: 10 % suiker van het aantal gebruikte kilo appels Bereidingswijze Snijd de appels in grove stukken. Doe het water in de pan en de stukken appel erin. Breng het water en de appels aan de kook met de deksel op de pan. Laat dit 1 uur koken. Doe de appelmassa in de passeer en hang deze boven een emmer om het vocht op te vangen. Maak een knoop in het doek en draai het op zodat het sap eruit geperst wordt. Wanneer alle sap is opgevangen gaat deze terug in de pan. Laat het sap inkoken tot de gewenste dikte is bereikt. Schenk de stroop over in potjes en laat deze afkoelen. Let op: de stroop dikt nog een deel in tijdens het afkoelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100