Hoe lang is zelfgemaakte basilicum olie houdbaar?

Ik lees echt van 3-4 dagen tot maanden!

http://www.goodfoodlove.com/zelf-basillicum-olie-maken/
https://www.vpro.nl/programmas/koken-met-van-boven/lees/recepten/alle-drankjes-en-sauzen/basilicumolie.html

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je bedoelt: olie met basilicum, dan is dat wel ongeveer een jaar houdbaar. Op zich conserveert olie niet, maar ik gooi in de nazomer altijd snippers basilicum in olijfolie, (in schone flessen!) en die gebruik ik vooral de zomer erop. Je kunt de basilicum er na een tijdje uithalen, als je denkt dat het smaak genoeg heeft afgegeven, maar ik laat het eigenlijk gewoon altijd erin zitten tot de fles leeg is. Lekker voor in de sla, of om kip of vis in te bakken!

Het verschil zit in de bereidingswijze van de basilicumolie. Als de basilicum eerst blancheert, is de houdbaarheid in de koelkast beperkt tot een week (Diepvries drie maanden). Vermaal je de verse, koude basilicum met de olie direct in de keukenmachine, dan is de houdbaarheid minstens enkele maanden.

Bronnen:
https://www.prouditaliancook.com/2013/08/m...
https://www.foodandwine.com/recipes/basil-oil
https://www.wikihow.com/Make-Basil-Oil

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100