Hoe bereid ik vis zodat graat gegeten kan worden?

Ik kan hier niks over vinden op internet. Ik weet hoe ik vis moet bereiden,maar vroeg mij af of het mogelijk is om een vis zo te bereiden dat de graat mee gegeten kan worden. In blikje tonijn bijvoorbeeld zit graat maar die kan je vaak gewoon eten omdat het zo zacht is. Wie heeft een tip.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als vissen worden ingeblikt, worden ze onder hoge druk verhit. Dit verzacht de graten. Alleen de graten van kleine vissen kun je zachter maken door ze in een snelkookpan te verhitten. Overigens heb ik zelf nog nooit een een graat in een blikje tonijn ontdekt. Die worden er in de fabriek eerst uitgehaald.

Toegevoegd op 24 april 2019 06:56: bron, tekst
Bronnen:
https://cooking.stackexchange.com/question...
https://chickenofthesea.com/company/faqs

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100