Kunnen soepballen nog twee à drie dagen later in de reeds afgekoelde soep?

Ik heb tom.soep bewaard in de koelkast en kwam zojuist de soepballen tegen (vergeten erin te doen). Kan dat nog en moet het dan opnieuw koken, zo ja, hoe lang?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het ligt er net aan wat je in de soep hebt meegekookt...zit er prei in dan is hij vaak eerder zuur. Stukjes groenten of vermicelli/pasta worden snel pap als je de soep weer laat koken en zit er room in dan kan je hem ook niet lang bewaren. Normaliter breng je resten soep niet weer aan de kook, maar laat je die alleen warm worden. Vegetarische tomatensoep kan je vaak na 1 week nog eten... proef en ruik eraan en kijk of je er nog geen 'waas' over ziet. Zure soep ruik je meteen. Zolang hij gewoon ruikt en nog goed smaakt kan je hem nog best eten. Ik zou de balletjes even apart koken in wat kokende bouillon (of water met 1 tabletje even aan de kook brengen). Laat daarin de balletjes even garen. Is de soep zonder stukjes groenten of andere vulling, dan kan je de balletjes ook in de soep zelf laten meekoken. Er zit dan immers niets in wat stuk kan koken of te zacht wordt. Je kunt er trouwens ook nog iets bij doen om toch niet dezelfde soep als pas geleden te eten. Denk aan ringetjes prei, maiskorrels, paprikastukjes, broccoli enz.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100