Neemt patentbloem evenveel water op als tarwebloem, of is er een verschil?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bloem met een goede bakwaarde neemt per kilo ongeveer 580 cl water op. Over het algemeen neemt bloem van goede kwaliteit meer water op dan bloem van mindere kwaliteit. Tarwebloem dat afkomstig is uit een landklimaat (van harde tarwe) bezit sterke en ingedroogde eiwitten. Dat eiwit neemt extra veel water op. Amerikaanse patentbloem kan meestal iets meer vocht opnemen dan bloem met een minder hoog eitwitgehalte. Er is dus geen algemeen antwoord op de vraag te geven, omdat het afhangt van de (kwaliteit van de) eiwitten die de gebruikte bloem bevat. Goede tarwebloem kan hetzelfde resultaat geven als een gemiddelde patentbloem, maar goede patentbloem neemt wel wat meer water op.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100