Wie weet er simpele toppers voor op de BBQ?

Een hamburger grillen kunnen we allemaal. Maar hoe maak je met wat makkelijke trucs van een gewone barbecue een fantastisch feest?

Weet jij het antwoord?

/2500

Spek,spek,spek en dan nog meer spek.met saus zonder saus altijd lekker.

Vispakketjes maken, tilapiafilet insmeren met olijfolie, citroepsap en soepgroenten erbij. Dat alles inpakken in aluminiumfolie. Kip spiesjes maken met paprika, uien of ananas, en ander lekker vlees erbij doen. Stokbrood met sausjes en kruidenboters Lekkere salade erbij, huzaren en of aardappelsalade Succes en veel plezier Toegevoegd na 6 minuten: Bowl maken is ook altijd feestelijk. Als het niet zo warm is kun je een tent neer zetten met statafels, dan wisselen mensen nog eens van plek. Persoonlijk maak ik zelf mijn aardappelsalade, maar is wel een hoop werk: 1 kg vastkokende aardappels in de schil koken 1 hele grote ui 4 eieren hardkoken 4 grote augurken fijnsnijden wat sap / zuur van de augurken mosterd, halfvolle slasaus, peper en zout Bekertje slagroom Als de aardappels gekookt zijn, zoals je ze normaal ook kookt, laat je ze afkoelen en snijd je ze in blokjes, daarna de eieren ook in blokjes, alles gesneden en bijelkaar doen, dan maak je het aan met het zuur van de augurken, en slasaus (kan ook mayo) peper en zout op smaak toevoegen. Een uur voor het opdienen schep je het bekertje slagroom er door heen en zet je het terug in de koelkast.

op www.letscookit.tv staan erg leuke filmpjes over allerlei mogelijkheden met de barbecue.

Dit recept is het makkelijkste met wat grotere champignons, die je eerst van het steeltje ontdoet. Vul de vrijgekomen ruimte met een paturain-achtige kruidenkaas. Pak iedere gevulde champignon in met katenspek (het zou ook met ham kunnen voor de minder vette variant) en pak ze in in zilverfolie. Tien minuten op de BBQ en klaar!

Eigenlijk alles 'en papillotte': vlees of vis met bijbehorende bouillon, kruiden en groentes inpakken in ingevette alufolie (blinkende kant naar binnen!) en dan op de bbq mikken. Ook lekker: banaan pellen, opensnijden in de lengte, staafje Merci ertussen, evt. wat likeur erbij. Inpakken in alufolie en gaar laten worden.

vegetariers zullen blij zijn met houten pennen waaraan je : brokjes groente (venkel, aubergine, paprika, ui, mais, bleekselderie enz) afgewisseld met vegetarische braadworstjes en voorgekookte piepertjes gespiest hebt! Graag in folie wikkelen, want als het tussen de varkenslappen en de spareribs heeft gelegen, zal geen vleesmijder nog graag bijten in zo'n lekkere snack! Alle sausjes kunnen hier wel zo'n beetje bij.

kleinehapjes,uitdiverselanden,diemeedoenaanhetw.k. dus,minipizza,hollansekaasjes,anderelandenkaasjes,alin themix,hartigenzoet,vanalleswat.laatdevisiteb.vookwatzelfgemaaktehapjesmeenemen...variatiedusdubbelzoleukenpassendebijdediverseculturenenookspannend,zoalswedtstrijdenbedoeltzijn.succesengroetjes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100