Hoe noem je die snack van harde stukjes banaan, en hoe maak je het zelf?

In de winkel kan je stukjes banaan kopen, als een soort snack of snoep. Het is in plakjes gesneden, en het is behoorlijk hard. Het zit wel eens door een soort notenmix heen. Het is denk ik gebakken of gedroogd ofzo, maar smaakt in ieder geval heel anders dan gewoon een banaan bakken.

Hoe noem je dit precies?
En kan je het zelf maken, en zoja hoe?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat heet bananenchips, en je maakt het zelf door dunne plakjes (bak)banaan te frituren.

bananenchips ik koop ze altijd bij de notenboer mmmmm

Hier is een recept http://www.smulweb.nl/recepten/966936/Bananenchips en hier nog een: http://blog.kokenmetfrank.nl/2007/11/bananenchips.html Toegevoegd na 2 minuten: http://www.lekkertafelen.nl/recepten/bananenchips-uit-je-frituurpan/ Toegevoegd na 4 minuten: http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/361520/bananenchips-met-mangochutney-cara-bisch-gebied-suriname?rq=bananenchips

wel handig is dat je speciale bak banaan koopt dat is een andere soort banaan kun je wel krijgen bij de ah xl

kijk eens bij gekonfijte banaan (en andere vruchten)

Het zijn bananenchips en je maakt ze zelf heel gemakkelijk door de plakjes van stevige, rijpe bananen (zonder bruine plekjes) in citroensap te wentelen, af te drogen door met keukenpapier te deppen en ze op wax papier of bakpapier dat ingespoten is met anti-aanbakspray, in een oven van 100 graden, te laten drogen. Zet een houten lepel tussen de ovendeur zodat die op een kiertje staat. Kan ook in de magnetron. Leg hetzelfde papier op de draaischijf, beleg met de banaanplakjes en laat op de helft van het vermogen een kwartiertje draaien. Kijk of ze al droog genoeg zijn en draai ze anders om en droog ze wat langer tot ze goed zijn.

Die snack noem je bananenchips en zijn zelf makkelijk te maken. Boodschappen lijstje, olie bakbanaan. Te verkrijgen op de markt, de Surinaamse winkels, en de alom bekende Toko’s en Chinese- supermarkten. Bereidingswijze; Een hapjes pan of wok, koekenpan op de warmte bron zetten, goed heet laten worden, een scheut olie erin doen. Bakbanaan,van de schil ontdoen, en met een kaasschaaf in dunne schijfjes snijden, deze schijfjes kort laten bakken in de hete olie, en de schijfjes wel omdraaien a.u.b. Gebakken schijfjes op keukenpapier leggen om overtollige olie op te vangen, kruiden zoals zout/peper of lekkere kerrie naar smaak opdoen. Dit kan warm en koud gegeten worden. Eet smakelijk !! Toegevoegd na 1 minuut: http://anarchiel.com/stortplaats/toon/bananen_chips_zelf_te_bakken

Bedoel je deze: http://www.esta-biologisch.nl/assortiment/images/large/81182.png Zo ja, dan zijn dat hele andere bananenchips dan hierboven beschreven (Surinaamse) bananenchips.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100