Waarom moet je een oliebol op 160-180 celsius bakken?

Toegevoegd na 5 minuten:
*verbetering waarom verbrandt een oliebol niet op 160-180 celsius

Weet jij het antwoord?

/2500

In het beslag zit o.a. water (water zit o.a. in melk) Hoe hoger de temperatuur hoe sneller het garen gaat, maar ook hoe sneller het water uit de buitenkant verdwijnt. Als als het water weg is gaat de buitenkant snel verbranden. Hoe lager de temperatuur hoe langer het garen duurt. Echter heeft de olie dan ook langer de kans om in het deeg te trekken en dat krijg je dus hele vette bollen. Ergens is er een ideale temperatuur, die zit rond de 180. (160 is te laag) Toegevoegd na 2 minuten: Dan is er ook nog de olie zelf: Bij een te hoge temperatuur gaat die walmen en van structuur veranderen. Dat kan ongezond zijn. Extra bij het eerste punt: De buitenkant zal dan zwart worden, voordat de binnenkant gaar is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100