Wat is het verschil tussen een schaal en een kom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een schaal is wijder en niet zo diep, en vaker ovaal dan rond. Een kom is meestal rond en de inhoud kleiner dan die van een schaal.

Een schaal is meer om eten te presenteren, bijvoorbeeld koude schotel, een kom om eten in te bereiden, bijvoorbeeld pannenkoekenbeslag.

Het zijn wel synoniemen maar toch zit er een verschil in. Een kom is altijd rond en een schaal of schotel kan ook langwerpig of ovaal zijn en is meestal ondieper dan een kom. Een schaal wordt ook meestal gebruikt om eten te serveren/presenteren , ze heten ook vaak 'presenteer-of serveerschalen...ik heb nog nooit van een presenteer-/serveerkom gehoord. Kommen zijn ook meestal van aardewerk of porcelein en kunnen ook grof of ruwer bewerkt zijn dan schalen...een slakom van glas bijv. zal dikker en grover van vorm zijn dan een glazen taartschaal, die overigens ook op een voet kan zijn en dan ook wel 'plateau' genoemd wordt. Een kom is rond en bol van vorm en zal dan ook geen taart presenteren. Een kom heeft echt de vorm van een halve bol en is dieper dan een schaal...deze is altijd ondiep of zelfs plat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100