Wat zijn leuk eenpersoonsgerechten maar dan niet uit een kant en klaar verpakking ofzo echt met verse producten?

Toegevoegd na 2 dagen:
Ben een echte hollandse het liefst aardappels. Groente mag echt vanalles zijn. Leuk dat jullie zoveel reageren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Pastagerecht. Gerookte spekreepjes bakken, dan de ui, verse spinazie zoveel als je zelf lekker vind en als laatste creme fraishe. Erg lekker en zo klaar.

Wat ik zelf makkelijker, en goedkoper vindt is voor 2 (of maak er een getal van) te koken, en dan een deel de vriezer in, of, als je voor 2 kookt, de koelkast in. Dus: dag 1 pasta, dag 2 rijst, dag 3 overgebleven pasta, dag 4 overgebleven rijst. Je kunt ook meer variëren, in de koelkast zou ik 3 dagen aanhouden voor je prakkie. En, als het even kan, gasten uitnodigen. Het is altijd leuker, en gezelliger, zowel met het koken als het eten.

Zoek recepten op het web van gerechten die je lekker vind en deel de hoeveelheid ingredienten door het aantal personen waar het recept in voorziet en voila om met Cas Spijkers te spreken.

Omelet... gewoon alle restjes die je hebt in de pan opbakken en dan 4 of 5 geklopte eieren erover heen. 20 minuten op een laag vuur en smullen maar. In plaats van restjes kan je natuurlijk allerhande verse producten gebruiken...

Ik koop wel eens een eenpersoons wokgerecht bij AH voor 3,99. Daar zit vlees, 2 ons groenten en mie of rijst bij. Heerlijk en helemaal vers, alleen de mie is voorgekookt, maar daar zitten toch al geen vitaminen in.

http://www.devlamindepan.nl/ Hier vind je heel veel leuke, lekkere gerchten voor 1-2 personen. Toegevoegd na 17 minuten: Een voorbeeld; Pikante garnalen (je kunt ook een kipfiletje nemen); 5-7 grote ongekookte, gepelde garnalen, 2 el. droge witte wijn, 1 el. mosterd, 1 uitgep. teentje knoflook, 1 klein gesnipperd uitje, peper, zout, 1 kleine, ontvelde tomaat, gehakte peterselie. -Zet een tefalpan op het vuur, garnalen erin, 2 min. bakken -Roer erdoor, wijn, mosterd, knoflook, ui, peper en zout. -Deksel erop , op klein pitje 10 min. pruttelen. -Tomaat erbij met een vork fijnmaken. -Even doorroeren en nog even doorwarmen. -Peterselie erover en met versgebakken afbak ciabatta eten of een andere broodsoort. Neem je reepjes kipfilet dan nog 10 min. langer pruttelen.

Pasta koken, sausje maken met bijvoorbeeld kookroom en daar wat gerookte zalmsnippers door doen. Eventueel aanvullen met gebakken champignons in de saus. Lekker met een groene salade. Rijst koken, bakbanaan in schijfjes bakken of kipfilet, met kerrie, erwten erbij opwarmen, kant-en-klare kerriesaus erbij. Eventueel opleuken met bijvoorbeeld ananas uit blik of iets dergelijks. Macaroni is hier ook altijd populair: champignons in plakjes bakken, paprika en tomaat erbij, voor vleeseters naar believen gehakt of salami erdoor, tomatenpuree erbij en kruiden naar smaak. Over gekookte pasta, met wat raspkaas, en eventueel een salade erbij.

stukjes kip met gebakken paprika (rood en groen) en aardappeltijes, van die ronde (deze zijn dan niet vers, maar als je ze echt vers wit, kan je ze zelf ook snijden) dan krijg je een soort salade, echt heeeeerlijk! dit kan je trouwens ook voor meer mensen maken, gewoon de hoeveeheid kip, paprika en aardappelen toevoegen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100