Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat bedoelt men met het vouwen van bloem?

Ik heb een receptenboek: 500 taarten en cakes en daar staat meerdere keren in dat je de bloem door het beslag moet vouwen. Wat wordt hier mee bedoeld?

Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
in: Koken
6.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Alsof je het bloem met een spatel omslaat als een bladzij in een boek wordt ook wel gezegd bij het vouwen van bloem, gewoon lafjes er doorheen mengen bedoelen ze feitelijk te zeggen...
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Ik dacht in eerste instantie dat het een vertaalfout was tot ik het vaker tegenkwam en was dus benieuwd.
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Ja, recepten zitten vaak vol met beeldspraak.. :-)
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
En de bedoeling van deze manier van mengen is dat het beslag lekker luchtig blijft.

Andere antwoorden (1)

Dat je het er niet doorheen mixt met een mixer. Maar echt 'vouwen'. Dus het deeg dan dubbel vouwen, 'uitduwen' en weer dubbel vouwen tot het is opgenomen door het deeg!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding