Hoe bereken je zelf hoeveel calorieen er in een gerecht zitten?

Ik kook vaak en vaak "verzin" ik eigen gerechten. Maar hoe reken ik nou uit hoeveel kalorieen hier in zitten? Door elk ingredient appart op te zoeken, uit te rekenen en dit bij elkaar op te tellen of heeft de bereidinswijze hier ook nog invloed op?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Super handige site! Succes :)

Bronnen:
http://www.caloriechecker.nl/

Gebakken of gefrituurd heeft zeker invloed, dat bevat meer caloriën. Gegrild of gestoomd veel minder.

Het hangt van het gerecht af. Als je iets kookt, worden er geen calorieën'van buiten' toegevoegd. Bij frituren is dit wel het geval als het vet opneemt. In principe is het het optellen van wat je er aan ingrediënten instopt.

Er zijn boekjes te koop,waar heel veel levensmiddelen geanaliseerd worden met beschrijving van cal. vit. mineralen en nog veel meer wetenswaardigheden over voedsel.Of Googelen, kun je ook veel vinden.

Als je echt alle ingrediënten meetelt, heeft de bereidingswijze geen invloed. Bij gebakken aardappels bereken je de hoeveelheid calorieën van de aardappels en van het vet (boter of olie). Dit tel je bij elkaar op.

Door je gerecht in de fik te steken en meten hoeveel water je hoe warm kunt maken. Calorie is de energie die nodig is om 1 gram water 1 graag kelvin (of celcius) te verwarmen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100