Hoe weet je (meet je) hoeveel spaghetti je per persoon moet nemen als je een groot pak spaghetti hebt gekocht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Daar kun je speciale spaghetti-maatjes voor kopen met een klein gat (voorgerecht) of een groot gat (hoofdgerecht) er in. Als vuistregel kun je aanhouden dat de hoeveelheid die tussen duim en wijsvinger (top) past, voldoende is voor 1 volwassene , en je vingertop en de onderkant van je eerste duimkootje voor een voorgerecht/kinderportie. Tenzij je HELE grote of kleine handen hebt. Als je echter regelmatig voor hetzelfde gezelschap kookt, weet je snel genoeg of het teveel of te weinig is. Toegevoegd na 41 seconden: Je hebt ze zelfs met meerdere gaten zie ik, al kan ik niet zo snel bedenken waar die voor moeten dienen. Ik gebruik altijd de losse hand en dat werkt prima.

Bronnen:
http://www.google.com/images?oe=utf-8&rls=...

Daar bestaat een heel handig 'ding' voor Toegevoegd na 1 minuut: Even voor de duidelijkheid, door de gaten doe je de spaghetti, voor 1 of meerdere personen. Staat aangegeven welk gat voor hoeveel personen is.

Als hoofdgerecht 75-100 gram per persoon...

Ha, die Karamel; Een pak van 500 gram is bij mij ongeveer genoeg voor vier volwassenen/pubers met een gezonde eetlust. Dan kom je dus op zo'n 100 á 125 gram per persoon. Droog, dus voor het koken wel te verstaan.

Ik reken altijd 100 gram per persoon.

Voor vier personen gebruik je de helft van het pak, dus 250 gram spaghetti. Dan heb je echt voldoende, zeker als je er groente en gehakt o.i.d. doorheen doet en er salade bij serveert.

Voor past en voor rijst reken ik altijd ongeveer 100 gram per persoon. En dat komt meestal goed uit. Vaak is het nog wat teveel, maar dat is beter dan te weinig vind ik dan.

Op de verpakking kun je vinden voor hoeveel personen het bedoeld is. Ik ga zelf uit van 250 gram pp. Maar, heb je grote eters, heb je nog andere gerechten (salade, brood soep toetje etc.) dan pas ik de hoeveelheid aan. Twee kinderen (tot 10 a 12) reken ik voor 1 volwassene. Meten doe ik dat nooit (ervaring) en als je een beetje mie over hebt, kun je de dag er na nog een leuke salade op tafel zetten van de resten van de dag er voor door er wat lekkere dingen aan toe te voegen (olijfjes, kaas, blokjes ham, augurk etc en een lekkere frisse saus of dressing Op smaak brengen met zout en peper(wit). Doe je de saus apart en blijft daar nog wat van over, dan kun je daar heerlijke tapas van maken. Voor bij de tv. of borrel. Breng de hapjes dan wel at hoger op smaak zodat je ze nog goed kunt proeven bij een borrel. Dus overhouden is niet zo eg als tekort komen. Heb je toch niet helemaal genoeg, dan kun je er nog wat naast serveren maar overhouden is beter (mits je het niet weggooit)

dat staat op het pak

Als je een pak van een pond heb neem je een kwart per persoon.

Ik gebruik altijd 75 gram per persoon is ruim voldoende.

Ik reken 250 g ongekookte spaghetti voor 3 personen.

indien je dit handig hulpmiddeltje niet hebt kun je nog steeds jezelf behelpen met een goede "ouderwetse of een moderne digitale" weegschaal

Gemiddeld 100 gram per persoon.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100