Blijft vlees uit een geopende verpakking in de vriezer minder lang goed?

Als ik:
a) Vlees koop in de supermarkt en thuis aangekomen de verpakking open, en de helft in de vriezer gooi, of
b) Vlees koop in de supermarkt, thuis de hele verpakking meteen invries en later de helft ontdooi

blijft dat vlees in de vriezer dan minder lang goed omdat de verpakking open is geweest?

Mijn vriend eet 's avonds vlees en ik niet. Verpakkingen van 500 gram zijn vaak een stuk goedkoper dan kleine verpakkingen, maar hij wil natuurlijk ook niet 4 avonden in de week hetzelfde eten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Een groot verpakking is natuurlijk relatief goedkoper en daar kun je beter van profiteren. Als je een halve kilo koopt en dat in 2 , 3 of 4 porties verdeelt, kun je wat niet op dat moment gebruikt wordt meteen in plastic zakjes invriezen: geen probleem. Ik doe het liever in identieke porties, dan weet je wat je hebt en grijp je nooit mis. Of je het open maakt of niet, doet er niet toe, heeft geen invloed op het goed blijven, wel zorgen dat de originele verpakking goed gesloten is, anders liever alles in nieuwe zakjes invriezen.

Je kan best je vlees in porties opdelen en dan in vershoudfolie wikkelen en dan invriezen. Let er wel op dat je de pakjes goed afsluit en er geen lucht mee ingaat. De reden hiervoor is dat er anders vriesbrand kan ontstaan. Vriesbrand is het uitdrogen van je vlees in de vriezer en dat komt de smaak zeker niet ten goede. Wanneer zie je of iets vriesbrand heeft opgelopen? Heel eenvoudig eigenlijk, kijk of je vlees witte randen of vlekken vertoont. Deze vlekken en/of randen zien er ook wat uitgedroogd uit, wat ze ook zijn. Die delen kan je na ontdooien wel wegsnijden maar dan heb je weer verlies en dat is niet de bedoeling denk ik. Succes met je vlees en smakelijk. Toegevoegd na 2 minuten: Nog vergeten te vermelden: Je vlees blijft in een geopende verpakking dus minder lang goed dan in een ongeopende, tenzij je dus je vlees her-inpakt en zorgt dat deze verpakking dan goed aansluit aan het ingevroren product.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100