eet men in Indonesië ook varkenvlees alhoewel dat het moslims zijn?

ik vertrek 12 januari naar Bali en eet soms babipangan bij de chinees.
zéér lekker en dat wordt gemaakt van varkenvlees maar ik dacht toch dat moslims GEEN varkenvlees mogen eten en Indonesië is toch een islamitisch land dacht ik?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoewel in Indonesië 90% van de bevolking moslim is. Is het niet een staatsreligie. Andere religies worden ook gewoon erkent. Dus word er door niet moslims gewoon varkensvlees gegeten. Omdat Indonesië niet echt een heel rijk land is, merk dat ze vooral vlees eten wat makkelijk voorhanden is. Er zijn dus gebieden waar veel kip word gegeten. Maar andere gebieden weer veel konijn. Op Balie is de hoofdreligie het Hindoeisme. Dit merk je overal op straat aan de offers e.d. Hierdoor kan er dus ook gewoon varkensvlees geserveerd worden. Houd er wel rekening mee dat de gerechten in Nederland niet echt lijken op de gerechten in Indonesië. En 3x per dag rijst bij het eten is zeer normaal. Wat ik echt zou aanraden is om de vis te proberen. Heerlijke verse rode snapper. Geniet van je vakantie.

Bronnen:
indonesie/reisgids/cultuur-indonesie/religies/

In indonesie wordt varkensvlees gegeten . Niet iedereen is moslim. --In Indonesië is de babi panggang vooral bekend zoals die wordt bereid door het overwegend christelijke Batak-volk, dat rondom het Tobameer in Noord-Sumatra woont, waarbij gemarineerd varkensvlees boven een houtskoolvuur wordt geroosterd. Het wordt gegeten met een saus gemaakt van varkensbloed of met een sambal van szechuanpeper.

Bronnen:
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Babi_pangang

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100