Wat is een goede vervanger (ivm halal) voor serranoham in dit recept recept?

Aanstaande zaterdag komen er vrienden eten. 1 van hen is moslim. Ik wil graag dit recept maken: http://www.margriet.nl/koken/koken-met-karin-zalmfilet-met-pesto-rauwe-ham-uit-de-oven/

Alleen de rauwe ham mag niet aangezien de persoon die moslim is geen varkensvlees mag. Ik heb dit recept eerder gemaakt en weet dat de smaakcombinatie erg lekker is. Wat is een goede vervanger voor deze ham hiervoor? Mag ook in de zin van groenten bijvoorbeeld.

Weet jij het antwoord?

/2500

Runderham. Een goede slager heeft verschillende soorten en smaken.

Ik bestel vaak pastrami bij AH en heb dat ooit om een stuk zalm gerold en toen gebakken....heerlijk! Vaak ligt het ook bij AH bij de vleeswaren maar ik bestel altijd online omdat ik niet van het gesjouw houdt. Het ziet er zo uit; http://www.ah.nl/producten/product/wi229406/ah-excellent-pastrami-van-rund Van origine werd het van lams- of schapenvlees gemaakt maar tegenwoordig wordt vaak rundvlees gebruikt. Het vlees wordt door de slager eerst gepekeld dan gekruid met knoflook, koriander, piment, kruidnagel en basilicum en daarna gerookt. Het lijkt mij zeker lekker bij jouw recept waarin pesto verwerkt zit! Joodse mensen eten het graag omdat het koosjer is en een Joodse slager zal het ook altijd in zijn assortiment hebben, maar ook bij halal-slagers zal je het meestal wel vinden.

Je kan pastirma gebruiken. Dit is verkrijgbaar bij turkse supermarkten. Een vervanger zoeken bij een slager of bij de ah is geen oplossing. Het vleeswaar bij slagerijen en de ah zijn namelijk niet helal geslacht. Helal eten is dus niet alleen varkensvlees vermijden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100