Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waar kan ik de beste en sterke knoflook kopen?

Uit de super vind ik niet lekker

Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
in: Koken
8.4K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Je moet opletten waar het vandaan komt. Dat is erg belangrijk. Wat we in de supermarkt kopen , komt meestal uit verweg landen (China bijv.) , maar dat is het ergste niet.

Knoflook wordt geoogst en opgeslagen ... voor jaren ... De Chinese knoflook ligt 2 à 3 jaar in grote hoeveelheden opgeslagen totdat het verstuurd/verscheept wordt naar de klant.

Het gaat ook nog over wat voor knoflook, er zijn verschillende soorten : roze en witte en verse of gedroogde uit: Frankrijk , Spanje en China.
TV-programma 'Keuringsdienst van Waarde' heeft hier onderzoek naar gedaan. (zie bron)

Wat je het beste kunt doen is , als je hier in Nederland woont , een lokale of regionale boer zoeken die het verbouwt. Verse knoflook is het sterkst en ook het lekkerst ::))

Wat een andere mogelijkheid is >als je de tijd hebt en ook zin! > zelf verbouwen. Heel simpel, maar ja wel werk te doen natuurlijk.


Antwoord

De beste sterke knoflook is verse en dan ook nog regionaal of eigen geteelde. Wel eerst uitzoeken wat je de lekkerste vind (bestellen bij een boer en proeven!).

Toegevoegd na 5 minuten:
https://www.zaadhandelvanderwal.nl/nl/shop/plantuien_sjalotten_knoflook

http://www.moestuintips.nl/groenten/bol_knol_gewassen/knoflook/knoflook.php

http://www.mooiemoestuin.nl/groenteteelt/wortelgewassen/knoflook/
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding