Hoe heet het stukje spareribs,waar veel kraakbeen aan zit maar o zo'n lekker mals vlees?

Het bevat ook vet.Wat moet ik bij de slager dan bestellen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit wordt gesneden van het gedeelte tegen de lende, vlakbij de ruggengraat. Dat worden daarom lenderibben genoemd. Spareribs daarvan zijn klein, lekker handzaam en bevatten lekker mals vlees. In Amerika worden deze spareribs “baby back ribs” of “loin ribs” genoemd. Als je daar spareribs bestelt krijg je buikribben, en die zijn taaier en bevatten meer vlees en vet.

Bronnen:
http://bbq-helden.nl/lekkere-malse-spareri...

Dit zijn de bekende 'krabbetjes'! Krabbetjes zijn te herkennen aan de stukjes kraakbeen aan het eind, waarmee ze aan het borstbeen hebben vastgezeten. Naar verhouding zit hier niet al teveel vlees aan, maar wat eraan zit is inderdaad ongelooflijk lekker! Het gedeelte dat we 'spareribs' noemen komt uit de flank van het varken, dus uit het middelste deel van de ribben. Dan hebben we ook nog de 'baby back ribs' of 'vleesribben.....die komen uit het deel dat tegen de rug van het varken ligt. Het zijn de meer kromme ribben waar veel vlees aan zit dat ook erg mals is. De spareribs zijn wat vlakker en vaak ook groter dan de baby back ribs, heeft wel wat minder mals vlees maar dit is wel sterker van smaak. De krabbetjes hebben echter het lekkerste vlees, ook al is het niet veel!

Bronnen:
http://www.bluesmoke-bbq.nl/059_spareribs/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100