Hoe maak je sabayon in de keukenmachine?

In het verleden heb ik een keer een recept gemaakt voor sabayon uit de keukenmachine.

De eieren en de wijn gingen in de keukenmachine (kitchenaid). In een pan liet je de suiker met wat water smelten en karameliseren tot een bepaalde temperatuur.

Vervolgens liet je de karamel via de rand van de kom bij de eieren komen waarna je het allemaal koud en luchtig klopte.

Ik kan dit recept nergens meer vinden.

Iemand enig idee hoe je op deze manier sabayon kan maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Meng eerst de eierdooiers met de (poeder)suiker en de wijn 5 min. lang op stand 8 tot je een dikke, bleke massa hebt. Terwijl de machine draait, giet je er langzaam de warme karamel bij langs de rand van de kom. De karamel moet goed vermengd worden. Daarna verhoog je de snelheid tot 10 en laat de massa nog 5 tot 7 min. draaien tot het mengsel verdriedubbeld is en nauwelijks nog vloeibaar. Giet het dan in glazen en klaar!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100