Wat is een goede blender om notenpasta mee te maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit kan alleen met een power blender als de magimix, vitamix of kitchen aid. Je spreekt dan wel van apparaten die enkele honderden Euro's kosten. Notenpasta of - meel lopen er meestal in vast als je niet genoeg vermogen hebt. Ik heb zelf een magimix en daarmee is het werkelijk een fuitje van een cent. Over het algemeen kan je ervan uitgaan dat je er een met veel vermogen (meer dan 1000 watt) moet hebben. Voor kleine hoeveelheden kan je echter ook het hakmolentje van je staafmixer gebruiken als je die hebt. Voor grotere hoeveelheden gaat het echter ook goed met een keukenmachine. Hij moet dan wel voor ong. de helft met nootjes gevuld zijn om een goed resultaat te krijgen. Vul hem met de helft vol noten en laat hem draaien. Na een paar minuten zal je alleen gehakte noten zien en stof en zal er een soort meel ontstaan dat tegen de wand van de machine gaat zitten. Zet de machine dan even uit en schraap het weer van de wand af. Zet de machine dan weer aan en laat verder draaien. Op gegeven moment zal het mengsel gaan klonteren en langzaamaan zal het meer de vorm van een pasta krijgen. Je kunt hem dan nog wat laten draaien tot de massa romiger geworden is. Al met al zal het toch wel een klein kwartiertje duren als je een normale keukenmachine hebt, voor de pasta klaar zal zijn. Zodra je de olie gaat zien, kan je evtl. zout toevoegen of andere smaakjes als cacao, kaneel of vanillearoma als je dat wilt en je kunt altijd het best theelepelwijze notenolie of andere smaakneutrale zoals bijv. arrachideolie toevoegen als je de consistentie toch te dik vindt. Op 700 gr. noten heb je over het algemeen toch zo'n 3 eetl. toegevoegd tot je de goede dikte hebt. Voeg hem echter niet te snel toe, anders gaat hij schiften. Zorg dat eerst de noten olie gaan loslaten en je al een soort pasta in de kom hebt.

Dat lukt niet met een blender, die loopt daar op vast. Je hebt een stevige kleine keukenmachine nodig. Een goede daarvoor is bijvoorbeeld de Magimix Le Micro mini-hakker.

Er zijn speciale machines om pinda (of andere noot)kaas te maken. Met een blender lukt dat niet. Zie de link voor een voorbeeld.

Bronnen:
https://www.megagadgets.nl/pindakaas-machine.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100