hoe ontstaan die zwarte vlekjes op frietjes?

Weet jij het antwoord?

/2500

Die ontstaan niet, maar zitten al op de aardappels. Als die bij het schillen niet goed ontpit worden blijf je ze na het frituren nog altijd zien. Vervolgens ben ik op internet op zoek geweest naar hoe het komt dat aardappels van die pitjes in de schil hebben. Maar dat is zo vanzelfsprekend, dat het antwoord niet te vinden is... Toegevoegd na 25 minuten: Uiteindelijk toch wat gevonden: De ogen of pitten van een aardappel zijn in feite knoppen die een volgend jaar elk een nieuwe plant kunnen vormen. In deze ogen zit solanine, daarom is het beter om ze weg te snijden. Op dunschillers zit daarom vaak zo'n uitstekertje (zie bijvoorbeeld http://www.alink-tafelen.nl/image/cache/data/Producten/Famos-dunschiller2-500x500.jpg ).

Bronnen:
http://www.nivaa.nl/nl/over_aardappelen/de...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100