wat moet er allemaal in een pasta?

Ik heb nu: Pastasaus, uitjes, tomaatjes, kleine stukjes ham/kip en verder?..

Weet jij het antwoord?

/2500

je kan er zelf dingen in doen,dat is eigen keuze. bv.ik zou er nog garnalen en scampi's in doen.

Kaas, kaas en kaas.

Ik zou er nog wat groente bij doen, paprika, sperziebonen, prei ringetjes, doperwten, blokjes wortel.

paprika eventueel aubergine,s

In de italiaanse keuken geldt: Minder is meer. Dus ik zou knoflook en uitjes fruiten. Daar de tomaatjes bij doen en laten sudderen met wat salie, thijm en olijfolie. Scheutje rode wijn. Dan eventueel wat gehakt in balletjes er in mee koken. Pasta koken en serveren met flinterdunne plakjes parmezaanse kaas

Olijven, (veel) knoflook, courgette, mais.

Als er tomaten in een gerecht zitten, is het altijd een goed idee een scheutje alcohol toe te voegen (zelf gebruik ik meestal rode port). Dat laat de smaak van tomaten beter tot zijn recht komen. Een bepaalde smaak in tomaat (Salicylzuur) wordt enkel opgelost in alcohol en niet in water, daarom dat een scheut alcohol in je saus de tomatensmaak sterker smaakt. Het salicylzuur komt niet vrij zonder alcohol. Daarom dat een Bloody Mary zo heerlijk smaakt :)

Italiaanse kruiden zoals basilicum en/of oregano, tomatenpuree, champignons en/of paprika, in plaats van ham/kip kun je ook wat gehakt rul braden (dus met een vork gehakt fijn maken en dichtschroeien).

Pasta maak je écht lekker met kruiden. Oregano, tijm, salie, rozemarijn, verse basilicum... kies je favorieten! Je kunt pasta extra pittig maken met wat cayennepeper. En natuurlijk kaas erover. In plaats van een klassieke tomatensaus, kun je ook kiezen voor een pestosaus, verse kaas en spinazie, of een spaghetti carbonara (volg de link voor een recept). Gebruik verder je fantasie! Eigenlijk past alles bij pasta :)

Bronnen:
http://www.kruidenthuis.nl/recepten/show/9...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100