Ik heb per ongeluk zure room gekocht in plaats van crème fraiche. Kan ik die wel in een warm gerecht (kippenragout) doen?

Toegevoegd na 5 minuten:
Gaat het niet schiften dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, die kun je prima gebruiken voor een kippenragout. Lees dit recept maar eens op onderstaande bron. http://www.kookjij.nl/recept-berlijnse-kippenragout

Als je er een beetje honing aan toevoegd om de het ergste zuur eruit te halen wel

Zure room gaat alleen schiften als je het meekookt, dus je kunt de room toevoegen als je ragout van het vuur af is.

Het verschil tussen zure room en crème fraiche zit hem in het vetgehalte. Zure room bevat 20 % vet en crème fraiche 35 %. Crème fraiche is dus in feite slagroom die aangezuurd is met melkzuurbacteriën. terwijl crème fraiche uitstekend is te gebruiken in warme toepassingen, is zure room juist geschikt voor koude gerechten. Voeg je zure room toe aan warme gerechten, zorg er dan voor dat ze niet meer koken. Om schiften dan te voorkomen zorg er dan voor dat je de room dan mengt met wat bloem of een eidooier. Zure room is ook eigenlijk geen room, maar melk waaraan room is toegevoegd. Door de melkzuurbacterieën ontstaat de dikkere zachte saus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100