Is het raadzaam om bruine bonen op te warmen in de magnetron?

Gaat om een overgebleven maaltijd waar bruine bonen in zitten. Kan het kwaad deze opnieuw op te warmen in de magnetron of liever toch in een pan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn maar weinig dingen die je niet in de magnetron kunt opwarmen. Bruine bonen kan je dan ook gewoon in de magnetron opwarmen. Ik vind het zelfs raadzamer dan opwarmen in een koekenpan o.i.d. omdat ze in een pan eerder stuk gaan en papperig worden. Heb je nu veel bijv. chili con carne ofzo, doe het dan op een bord per persoon en verwarm het zo, afgedekt met magnetronfolie of - deksel, zodat het niet uitdroogt. Roer halverwege even om en na in totaal 2-3 min. is het klaar en lekker warm. de structuur van de stukjes groenten en de bonen zal dan ook nog stevig zijn.

Raadzaam? Ach, het kan ook in een koekenpan of in een kook- of steelpan ... kan allemaal, maar de mogelijkheid van magnetron is bij mij altijd nr 1 in het algemeen. Als je een grote hoeveelheid hebt voor meer dan 2 personen dus, kun je het in een [glazen] schaaltje + deksel in de magnetron opwarmen, maar het duurt iets langer . Voor 1 persoon doe ik het altijd op een diep bord, het probleem daarbij is dat het bonen zijn en ook die zijn zonder meer op te warmen... echter iets te lang en te hoge temperatuur en ze ONTPLOFFEN! ... dat is dus meteen het probleem. Ik zet een bord met alleen de bonen om op te warmen op hoog [180*] voor 2 minuten, doe ik het langer dan heb je vuurwerk in de magnetron en mag je gaan soppen! Blijf erbij - bij de magnetron dan kun je het 'ploppen' meteen stoppen .. ik was er bij voordat nr 3 de lucht in ging ;-)) - bij pan , is ook een kwestie van minuten en ik doe het liever in een koekenpan/wok dan in een steel/kookpan en indien te lang : pap >> bonensoep .. is ook lekker trouwens ..grijns... Antwoord: Raadzaam is als je er maar bij blijft Pan of magnetron kan allebei .. niet opletten resulteert in of bruinebonen -pap/soep of ontplofte exemplaren die je eigenlijk ook niet wilt. Succes er mee!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100