Wat is goedkoper in gebruik, oven of magnetron?

Als ik bijv. lasagne in de oven doe, moet dat 25 minuten op 180 gr.
Op het pakje staat echter dat het in de magnetron 4 minuten duurt...
Nou schat ik in dat een magnetron dan meer verbruikt... maar weegt het tegen elkaar op?

Ik heb nu een goede oven, maar wij overwegen wel een magnetron als het gebruik ervan goedkoper is...

Sneller lijkt het in elk geval wel te zijn... toch?

Toegevoegd na 2 uur:
Lasagne was niet echt een goed voorbeeld. Ik snap dat t dan niet knapperig wordt.
Maar ontdooien is ook een fijne functie vermoed ik, bovendien komt de magnetron er hoogstens BIJ, we doen de oven niet weg hoor!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De magnetron is circa de helft zuiniger dan de klassieke oven of het klassieke fornuis, behalve voor grote hoeveelheden. Wat sneller koken betreft; de oven gebruik ik niet meer omdat het in de magnetron stukken sneller gaat.

Bronnen:
http://www.vlehan.nl/energiezuinig.htm

Als het om echte ovengerechten gaat, zoals b.v. lasagna, is een magnetron absoluut niet te vergelijken met een oven. De verhittingswijze is zo anders, dat voedsel wat bereidt is in de magnetron, in de verste verte niet lijkt op dat wat bereidt is in de oven. Bovendien koelt het veel sneller af en na afkoeling wordt het taai of juist slap. Het bruine korstje krijg je met een magnetron ook niet echt.

magnetron

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100