Hoe maak je of waar koop je gerookt beenmerg?

Heb een recept waarin gerookt beenmerg gebruikt moet worden. Hoe kom ik daaraan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Merg werd vroeger als lekkernij gegeten, maar tegenwoordig wordt het vaak als te vet beschouwd en dat is het ook...erg vet. Het is echter waardevol vet en bevat ook nog tal van goede voedingsstoffen. Meestal wordt van de mergpijp een goede bouillon getrokken óf ze worden in hun geheel in de oven op 200 graden C. geroosterd. Als ze dan na ca. een goed kwartier gaar zijn wordt het merg, dat zacht geworden is en begint los te laten van het bot, met wat grof zeezout bestrooid en met een zuurtje als limoen-/citroensap besprenkeld. Je kunt het er dan zo uit lepelen of uitzuigen...heerlijk! Wil je het roken, dan kost het aardig wat tijd en daarom doen slagers het meestal niet. Sommige vakslagers, die specialiteiten verkopen zou je het kunnen vragen. Meestal proberen die wel aan bestellingen te voldoen. Gerookte mergpijpen kan je meestal wel in een dierenwinkel krijgen, omdat het voor honden nog wel wordt gebruikt als kauwbot. Ik weet niet, maar ik zou het toch niet gebruiken om het merg er dan uit te halen om er iets voor mezelf van te maken. Het lijkt me dan iets dat meer voor dieren gemaakt is ;-) Er is een restaurant in Tilburg dat zelf beenmerg roostert om er gerechtjes mee te maken. Zij hebben op deze site ook staan hoe ze dat doen, met een recept erbij. http://www.de-t.nl/wp-content/uploads/2015/09/109-September-2015.pdf Toegevoegd na 4 minuten: Je moet tot halverwege doorscrollen en dan staat er bij 21 'recept van de maand' en daaronder 'de Houtloods'.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100