Shin of beef" in een stoofpot, maar ook als ... groot stuk "tender" vlees ... ~ waar vraag ik de slager naar?

In een tv programma [ "Eat well for less" BBC met o.a. Gregg Wallace / Masterchef ] werd 'shin of beef' als prima vervanging gezien van de dure stukken vlees [ossenhaas, entrecote, rib-eye steak] veel redelijker optie qua prijs en even mals.


Shin of beef"/rundvlees in een stoofpot, maar ook als groot stuk "mals" vlees, vergelijkbaar met entrecôte . Mijn vraag betreft de vorm van het stuk vlees en dus de plaats/herkomst op het lichaam van de koe, met bron graag/foto .

http://www.bbc.co.uk/food/recipes/beer_braised_shin_of_12682

http://www.sbs.com.au/food/recipes/beef-shin-stewed-carrots

Toegevoegd na 3 dagen:
Hartelijk dank voor alle antwoorden en reacties!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is 'schenkelvlees' en wordt gesneden uit de achterschenkel van een rund. Het is echt alleen om te stoven, want er zit veel bindweefsel in en heeft een lange bereidingstijd nodig. De slager heeft ze meestal in schijven gezaagd. De bekende 'ossobucco' wordt er meestal van gemaakt. Toegevoegd na 6 minuten: http://limousin-oost.nl/rundvlees-van-superieure-kwaliteit/ Hier is de afbeelding waar het deel zit.

Een stuk vlees met goede eigenschappen voor dergelijke stoofpotten is de sukadelap, ook een deel van het rund dat langdurige bereiding vraagt: sudderen en nog eens sudderen, maar dan wordt het ook wel super lekker. Ook klapstuk (van het borstvlees van een koe of stier) is geschikt. Overigens kun je dit soort gerechten ook uitstekend met het bovendeel van de varkenspoot maken; pas als het gereed is haal je het bot eruit , wat zeer gemakkelijk gaat na een lange bereidingstijd. de bron leidt je naar een leuk filmpje.

Bronnen:
https://www.youtube.com/watch?v=7izcXGCokeg

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100