Kan ik prosecco ipv witte wijn gebruiken in bolognesesaus?

Ik doe meestal een scheut witte of rode wijn door de bolognesesaus. Deze staat voor vanavond op het menu, maar nu heb ik alleen een aangebroken fles prosecco (1 dag open). Kan ik dan beter geen wijn in de saus doen of voegt een scheut prosecco iets positiefs aan de smaak toe?

Weet jij het antwoord?

/2500

In je saus hoort een droge witte wijn, je prosecco is een vrije droge wijn met bubbels. Gewoon in de saus de bubbels verdwijnen, de smaak kan ietwat veranderen maar dat heb je bij elke andere droge wijn ook en de meeste mensen proeven het verschil niet.

Ja het kan maar beter is rode wijn daarvoor te gebruiken en die in te laten koken. Geeft een diepere smaak. Wat fijn gesneden kippenlevertjes bij het gehakt mee braden maakt het helemaal af.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100