waar is de pan heet water goed voor bij biscuitdeeg?

een recept raad aan om de eieren suiker en vanillesuiker te mixen in een kom en deze kom in een pan warm water. maar kan ik dit ook niet doen???? wat is hier het nut van?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn twee manieren om de eieren voor het biscuitdeegbeslag luchtig te krijgen: de koude en de warme. De koude methode is gewoon de eieren in een kom (gescheiden of niet) kloppen. Bij de warme methode worden de dooiers en witten tegelijk geklopt in een bak die in een andere bak met water geplaatst is met water van 50 graden Celcius. Zijn de eieren schuimig, dan uit de bak nemen, kloppen tot de massa weer is afgekoeld en dan pas de droge ingrediënten erdoor spatelen. De warme methode geeft een mooier baksel, maar is bewerkelijker.

Bronnen:
http://www.smulweb.nl/artikelen/43651/Biscuit

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100