Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

waar is de pan heet water goed voor bij biscuitdeeg?

een recept raad aan om de eieren suiker en vanillesuiker te mixen in een kom en deze kom in een pan warm water. maar kan ik dit ook niet doen???? wat is hier het nut van?

Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
in: Koken
1.5K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Er zijn twee manieren om de eieren voor het biscuitdeegbeslag luchtig te krijgen: de koude en de warme. De koude methode is gewoon de eieren in een kom (gescheiden of niet) kloppen.

Bij de warme methode worden de dooiers en witten tegelijk geklopt in een bak die in een andere bak met water geplaatst is met water van 50 graden Celcius. Zijn de eieren schuimig, dan uit de bak nemen, kloppen tot de massa weer is afgekoeld en dan pas de droge ingrediënten erdoor spatelen.
De warme methode geeft een mooier baksel, maar is bewerkelijker.
(Lees meer...)
Amadea
8 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding