Hoe krijg je in erwtensoep de dikke structuur?

Ik heb al verschillende pogingen gedaan erwtensoep te maken, maar telkens lukt het me net om de erwtensoep die mooie dikke structuur te geven. Het wordt gewoon spliterwten in bouillon. Hoe komt dit? Kook ik de erwten misschien te kort?
Ik maak mijn erwtensoep wel vegetarisch, maar dit zou niet uit moeten maken, want de plaatjes op internet van vegetarische erwtensoep is net zo dik als die met vlees. Maar bijvoorbeeld als ik kijk naar het erwtensoep recept dat wakkerdier op zijn facebook pagina heeft staan ( http://www.facebook.com/WakkerDier?sk=app_193123774159917&app_data ), is op het vierde plaatje de erwtensoep nog vrij dun (alhoewel ik hem al niet zo dik krijg hoor ;-P) en op plaatje vijf is de soep zo dik dat je er bijna een lepel rechtop in kan zetten. Hoe krijg ik dit voor elkaar!

Weet jij het antwoord?

/2500

Je moet de erwten eerst c.a. 1,5 koken in heet water. Dan gaan ze stuk en daardoor ontstaat dan een soort drap. Als je de soep daarna goed dik wilt hebben, staat het gerust 2 - 2.5 uur op het vuur. Het wordt pas de volgende dag echt lekker dik, dus veel mensen maken de erwtensoep dan ook een dag van tevoren.

doe er een paar aardappellen bij en laat deze meekoken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100