Hoe bedek je een taart met chocolade ganache?

Ik wil graag een taart met enkele lagen bedekken met chocolade maar omdat ik ertussen botercreme voor nodig heb vraag ik me af of ik ook voordat ik chocoladeganache eroverheen giet of ik dan nog botercreme erop moet smeren

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan je gebak beter overtrekken met ganache zonder eerst een laag boter crème erop te smeren. Je ganache gaat dan beter hechten aan het gebak ten eerste en ten tweede kan je ganache dan net iets warmer zijn zodat hij beter uitvloeit en er geen gevaar is voor smelten van de boter crème. Ook zal er al redelijk wat crème in je gebak zitten als je meerdere lagen creëert waardoor nog een laag extra misschien een beetje te veel van het goede wordt. In ieder geval succes met je taart en smakelijk.

Voor het mooiste effect eerst de zijkantrand met de nog redelijk vloeibare ganache insmeren, met een paletmes. Daarna van bovenaf de ganache erover gieten. Geen botercreme eronder en snij je taart zonodig eerst goed egaal. Succes met je taart.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100