Wat doet men met gewone rijst , zodat het dessertrijst wordt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

"Gewone" rijst is een fout begrip eigenlijk. Wat ik daarmee bedoel is het volgende: Je hebt verschillende soorten rijst die alle andere eigenschappen hebben. Er zijn rijstsoorten die meer zetmeel hebben en rijstsoorten met minder zetmeel, dan zijn er de soorten die van nature een bepaald aroma hebben. Dan zijn er soorten die meer "plakken" (denk aan sushirijst) dan andere. Er zijn soorten met een lange dunne korrel en soorten met een korte dikke korrel enzovoort..... Nu is dessert rijst een vrij neutrale (qua smaak) rijstsoort die heel veel zetmeel in zich heeft en die bij het koken "stuk" gaat en daardoor dat zetmeel vrij laat komen, dit wordt nog versterkt doordat deze rijst gebroken wordt. Dus zeg nooit zomaar rijst tegen rijst ;-)

Dessertrijst wordt gemaakt van gebroken rijst. Omdat het een gebroken korrel betreft, neemt deze snel veel vocht op. Het lijkt mij veel werk om eerst zelf alle rijstkorrels te gaan breken, dus ik adviseer om een pak gebroken rijst te kopen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100