Hier zijn 2 antwoorden op mogelijk, aangezien je er niet bij vermeldt of het ei in de schaal zit of niet.
Zit de schaal er nog omheen, dan ontploft het.
(Het vocht in een ei wordt dan namelijk snel tot aan het kookpunt verwarmd, zodat het gaat verdampen.
Daar de gevormde stoom niet tijdig afgevoerd kan worden, loopt de druk in het ei snel op, tot het explodeert.)
Een ei koken zonder de schaal eromheen kan ook:
1. Spoel een mok of koffiebeker (niet van glas en niet van plastic!) om onder de kraan. Droog deze niet af.
2. Breek het ei (of meerdere) kapot in de beker.
3. Dek de beker af met vershoudfolie.
4. Zet de beker met het ei in de magnetron.
5. Zodra de vershoudfolie door de druk van de stoom van het kopje afgeblazen wordt (te horen aan een soort 'poef' geluid) is het ei gereed voor consumptie.
6. (Het gekookt ei heeft nu de vorm van de inhoud van de beker).
Ik weet haast zeker dat je een ei inclusief schaal bedoelde, maar vond het toch leuk te antwoorden, aangezien ik de tweede manier (min of meer) ook gebruik.
Werkt prima!