Ik heb geen mayonnaise in huis en wil er maken van platte kaas. Hoe kan ik een mager sausje maken (zonder mayonnaise) voor een slaatje ?

Met olijfolie of zo ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De basis: 2 eetlepels 0% vet yoghurt voor een vloeibare textuur of 0% kwark/platte kaas voor een meer smeuïge textuur. De zure toets: een beetje azijn (wijnazijn, ciderazijn, notenazijn, frambozenazijn, appelazijn, balsamico…) of een scheutje citroen- of limoensap. Voor een pittigere smaak: knoflook, uitjes, sjalotten, mosterd (sterk of mild, met of zonder smaakje...) Geurige, verse kruiden voor een subtielere smaak: bieslook, dragon, kervel, dille, koriander, peterselie, munt… Exotische kruiden: paprika, komijn, kerrie, muskaatnoot, 4 kruiden, kaneel, witte/zwarte/grijze/rode peper, rode bessen… Specerijen om te variëren: augurken, uitjes, kappertjes…

Bronnen:
https://www.modifast.nl/nl/modifast-protip...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100