Kan je bevroren rauwe eieren alsnog bereiden?

Ik had laatst per ongeluk bevroren rauwe eieren, omdat deze tegen de achterkant van mijn koelkast aan stond. Ik heb ze weggegooid, maar even later vroeg ik mij af ik ze misschien nog had kunnen gebruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt de eieren altijd nog eten. Ik raad wel aan om ze nog even op temperatuur te laten komen. De koelkast bereikt niet zo'n lage temperatuur als de vriezer. Je kunt er in ieder geval niet ziek van worden. Het doet hooguit wat met de smaak.

Alleen als de eierschalen heel zijn (niet gebarsten) kan je ze nog gebruiken. Leg ze dan om te ontdooien in een liter koud water met een eetlepel zout erin.

Bronnen:
http://www.smulweb.nl/artikelen/108615/Koo...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100