Wat is de zwarte saus/dip die gegeten wordt met manchego kaas?

Ik heb laatst bij een Italiaans restaurant gegeten, daar kreeg ik manchego (schapenkaas) met een dikke zwarte saus/dip. Het was licht zurig en leek erg op balsamico maar het was een stuk stroperiger. Weet iemand wat het kan zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waarschijnlijk was het balsamicostroop, wat niet meer is dan ingekookte balsamico-azijn. Erg lekker met een pittig stukje kaas. Pecorino is trouwens een bekende Italiaanse schapenkaas. Misschien was het dat.

Mogelijk was dat vijgenconfiture, gemaakt van vijgen, citroensap en rietsuiker. Manchego is trouwens Spaans, en niet Italiaans. In Spanje wordt het meestal met kweepeerpasta (membrillo) geserveerd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100