Hoe lang moet je spruitjes koken?

Vanavond ga ik spruitjes eten, maar het lukt mij nooit om spruitjes goed klaar te maken. De ene keer zijn ze te hard en de andere keer weer te zacht. Iemand tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoe lang je de spruitjes moet koken is afhankelijk van de grootte, maar een kooktijd van 10 tot 12 minuten volstaat meestal wel. Prik er dan voor de zekerheid met een vork in om te kijken of ze gaar zijn! Je moet ze zeker niet te lang koken, want dan werk je het ontstaan van de beruchte “spruitjeslucht” in de hand. Ook kun je een scheutje melk meekoken om spruitjeslucht te voorkomen. Daarmee temper je ook de typische smaak, die veel kinderen niet op prijs stellen. Hier nog wat tips: https://www.startpagina.nl/v/eten-drinken/koken/vraag/48556/spruitjes-lekker-mogelyk-klaar?p=2 Toegevoegd na 5 minuten: Kleine spruitjes: prik na 5 minuten om te checken of ze beetgaar zijn. Grote spruitjes: prik na 10 minuten om te checken of ze beetgaar zijn.

Bronnen:
http://www.kookse.tv/recept/spruitjes-koken/

Afhankelijk van de grootte van de spruitjes kook je ze 10-12 minuten. Deels ook een kwestie van smaak. Het beste kun je er na 9-10 minuten eentje uit het water halen en proeven, en dan bepalen hoeveel langer je ze nog laat koken. herhaal dit zo nodig na 1-2 minuten nog een keer.

Bronnen:
https://www.kokenhoelang.nl/spruitjes-koken/

Hoe lang? Een minuut! Even aan de kook brengen en zet dan het gas uit. Laat ze langzaam garen, maar houdt ze beetgaar, dus je moet nog wel kauwen. Doe de spruitjes als laatste wanneer vlees/piepers al klaar zijn. Je moet er bij blijven en na een paar minuten even prikken. Klaar!

5 minuten koken en dan even Wokken met een beetje knoflook

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100